Kávézó az infrafűtésű teraszon. Bútorok, berendezések

A kültéri teraszra telepített kávézó berendezései

kültéri terasz fűtése

Speciális célokra épített politúrozott polcok és kárpitozott székek is helyet kaphatnak a kültéri teraszon, ha a hidegebb időszakokra gondoskodunk fűtésükről, és eső esetére felhúzható ponyvatetőt is szereltetünk. Ha kávézót, sörözőt akarunk üzemeltetni, a hősugárzó teraszfűtő berendezések elengedhetatlenek.

Kültéri infra teraszfűtés – Kényelmes bútorok

A beépített és a nyitott terasz is kiválóan alkalmas kávézó kialakítására, csak a megfelelő bútorok beszerzésére van szükség. A polcok mellett szükség van asztalokra és lehetőleg puha, kárpitozott ülőalkalmatosságokra is, amelyek kényelmessé teszik az ott-tartózkodást. A pult- és polcrendszer kiépítésének köszönhetően megnövekedik a hasznos, tárolásra alkalmas tér, így lehetőség van a virágok, növények mellett a kávézáshoz szükséges gépek, berendezések és egyéb kiegészítők elhelyezésére is.

Milyen bútor kerüljön az éttermek nyílt teraszára?

Ahogy a beépített terasz vagy télikert bútorainak kiválasztásakor is a cél a kényelem és az optimális helykihasználás, ugyanúgy ez az első szempont kültéren is. A kávézósarok vagy kávézóterasz mellett érdemes egyéb funkciókra is alkalmassá tenni a helyiséget. A nagy méretű üvegfelületek és a télen-nyáron közel hasonló hőmérséklet a déli gyümölcsök és egzotikus növények számára is kellemes környezetet biztosíthat, melyek az összeszerelhető súlytűrő polcokon kiválóan elférnek.

A kültéri és a beltéri használatra szánt bútorok között komoly különbségeket fedezhetünk fel. A beépített teraszon rendkívül kényelmes lehet a kárpitozott bútor, azonban ezt nem tehetjük ki az időjárás viszontagságainak – hacsak nem biztosítjuk az esőállóságot és az infrafűtést. Alapesetben a nyitott teraszon érdemesebb lehet rozsdamentes acélból készült asztalokat és székeket elhelyezni, esetleg vastag, masszív fabútorokat kitenni.

Fertőtlenítés. Légkondícionálás bent, infrafűtés kint

A berendezés tisztán tarthatósága is szempont. A teraszok bútorait időről időre tisztítani, mosni kell, évente legalább egyszer, de ajánlatos inkább kétszer fertőtleníteni is – a Covid-járvány idején a heti gyakoriság is indokolt. A bútorokat tanácsos  klór-dioxidos fertőtlenítő oldattal áttörölni.

A beépített terasz és télikert tisztaságát a légkondicionáló berendezések beépítésével is megóvhatjuk, mivel ezek bizonyos mértékig kiszűrik a port a levegőből. Ám magukat a háztartási vagy ipari klímaberendezéseket is fertőtleníti kell, például a legionella baktériumok megtelepedése ellen, tehát rendkívül fontos, hogy a klimatizált helyiségek esetében rendszeresen fertőtlenítsük a hűtő és fűtő berendezéseket. Egyrészt a baktériumok és fertőzések terjesztését tudjuk megakadályozni, másrészt a gépek hatásfokát is növelhetjük ezáltal. A kültéri infrasugárzók ezt a problémát maguk oldják meg, az intenzív infravörös sugárzás ugyanis csírátlanító hatású.

PR-cikkünk témája: Bútorok és berendezési tárgyak, infra fűtőtestek a teraszon lévő kávézóhoz. Budapesten a műanyag télikert és a beépített vagy kültéri terasz berendezése során a kerti bútorok mellett a polcrendszerek elhelyezése is szükséges. Néhány további érdekes és izgalmas téma további olvasásra: teraszfűtés gázüzemű hősugárzókkal és infralámpákkal, bútor ára, bútor gyártás. Budapesten ingyenes házhoz szállítással infratermékek beszerzése webáruházból.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük