Az infrapanel fűtés előnyei. Takarékos infrafűtés otthon

Szakemberek megállapították, hogy az infrapanelek kényelmes környezetet biztosítanak az otthonunknak. Ráadásul sugárzásuk egészségügyi előnyökkel jár az emberi szervezet számára. Digitális termosztátokkal kombinálva pedig jelentősen csökkenthetik a villanyszámlát is. Az ilyen fűtőberendezések másik fontos előnye az esztétikai vonzerejük. A kerámia felület elegáns négyzet vagy téglalap alakú, széles színválasztékban készülhet. Igény esetén kép nyomtatható rá vagy tükörré alakítható.

Mire számíthatsz, ha ezt a technológiát választod?

Az infrapaneeles fűtés többek között azért előnyös, mert remek kiegészítése vagy alternatívája lehet minden más, hagyományos fűtési rendszernek. A rezsiárak emelkedése a 2022-től érvényessé vált árszabás szerinti olcsóbb energiahordozók felé tereli a lakosságot, a felhasználókat. Az infrapanel által használt árammennyiség ára az átlagfogyasztást meghaladó háztartásokban jelenleg jóval alacsonyabb, mint a fűtésre használt gáz ára.

Az optimális energiafelhasználás mellett is hatékony infrapanelek további előnye, hogy akár távirányítással is kapcsolható, ellenőrizhető. Ez univerzális és optimális megoldás. Az infrafűtés optimális megoldás, bármilyen beltérről legyen szó.

Melyek az elektromos infrapanelek főbb típusai?

Egyszakblogban ezt a felsorolást találtuk:

  • Fali infrapanel – fontos, hogy a helyiség paramétereinek figyelembevételével szereljük fel, így optimális eredményt érhetünk el. A legtöbb panel megjelenése szolid, könnyen beilleszthető a szoba dizájnjába.
  • Álló, mozgatható infrapanel – az álló, vagy más néven mobil infrapanelek bármikor, bármelyik helyiségben üzembe helyezhetőek és gyorsan felmelegítik otthonunkat. Általában kiegészítő fűtésként alkalmazzák, a szükségeknek megfelelően.
  • Mennyezeti infrapanelek – Plafonfűtés. Az álmennyezetbe illeszhető infrapanel rövid időn belül kellemes hőérzetet biztosít a szobában tartózkodók számára. Elhelyezésénél figyelembe kell venni a helyiség geometriáját (belmagasság).

Miben rejlik a takarékosság infrafűtésnél?

Ezek a termékek nem folyamatosan működnek, csak a szükséges ideig melegítik a helyiséget. A megfelelő érzékelők és időzítők segítségével rendkívül takarékosan tudnak működni, így minimalizálhatod otthonod energiafelhasználását. Kiegészítő fűtésként alkalmazva kihasználhatod az olcsóbb éjszakai áram előnyeit, ezzel is spórolvaa rezsin.

Természetes funkcionalitás és üzembiztonság

Az infrapanelek a napsugarakhoz hasonló elven működnek. A kibocsátott hőhullámok nem károsítják sem egészségünket, sem a környezetet. A panelek használatának vizsgálata alapján elmondhatjuk, hogy jó hatással vannak a lakók pszichés állapotára is. Az infravörös sugárzás kedvező egészségügyi hatású. Funkció: működésük okostelefonról vezérelhető.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.