Fonalféreg ellen klór-dioxid fertőtlenítő szerrel

Fonálférgek elpusztítása ivóvízben: ózon, UV, ClO2

fonalféreg ellen

Tiszta ivóvíz – fonálférgek elpusztítása

A fonálférgek (nematodák) a természetes nyersvízben leggyakrabban előforduló élőlények közé tartoznak. Habár ártalmatlannak tartják őket, a fonálférgek a kórokozó baktériumok hordozóiként az ivóvíz káros, az emberi szervezetre is veszélyes szennyezőivé válnak. Így hatékony fertőtlenítőszereket kell alkalmazni a fonálférgek inaktiválására és eltávolítására. A fonálférgek inaktiválása UV és részben infravörös sugárzás,  különböző ózon-, klór-dioxid- és klór -koncentrációk alkalmazásával lehetséges. A három különböző fertőtlenítési modellt tesztelési adatai alapján a legjobb statisztikailag szignifikáns összefüggést a fonálférgek mortalitása terén első helyen a ClO2 tartalmú ivóvíz fertőtlenítő szerek bizonyították hatékonyságukat,  de eredményesek voltak az ózonkísérletek is, míg a klórgáz volt a legkevésbé hatékony fertőtlenítőszer az inaktiválásban.

A cérnaszerű, vékony és hosszú fonalféreg ellen effektív fizikai fertőtlenítést garantál az elektromágneses sugárzás különböző spektrumainak együttes használata, így az ibolyántúli és infravörös sugárzókészülékek egyidejű alkalmazása a nematodák 97 %-át elpusztítja.

Fonalféreg eltávolítása TwinOxide™ adagolásával

A holland licensz alapján gyártott környezetkímélő termék vízben való feloldása révén létrejött 0,3%-os klór-dioxid oldat megakadályozza, hogy például az esővíz tároló tartályban elszaporodott fonalférgek táplálékául szolgáló szerves anyagok kerüljenek abba az ivóvízbe, amelyet a műanyak tartályokból, hordókból merítenek ki a háztartásokban.

A Twinoxide hatására az élősködő elpusztul. A súlyos fertőzéseket okozó, egészségkárosító Nematoda fonalféreg mint parazita ellen hatásos az egyszeri (vagy szükség esetén az ismétlődő, rendszeres heti vagy havi) vegyszeres vízkezelés.

Hasonlóan hatásos technológiai az infrasugaras ivóvíz fertőtlenítés nagyobb tározókban. A városi vízművek rendszerében a fonalférgek és pseudomonas baktérium képezte biofilm nemkívánatos jelenlétének a megszüntetése során figyelembe kell venni, hogy egyszerű kémiai és fizikai beavatkozással lépésekkel gyors megoldást érhetünk el, ami segíti a fonalférgek előfordulásának és elszaporodásának a megakadályozását is. A klór-dioxid környezetkímélő biocid szer, az infrasugárzás pozitív élettani hatása pedig bizonyított.

Kapcsolódó tematikus olvasmány:


Tájékozódás az alkalmazható technológiákról

További információkat nyerhet az ivóvízkezelés és infravörös sugárzás témájában a Google kereső használatával, ha rákeres ezekre a kulcskifejezésekre: ivóvízfertőtlenítő vegyszer fonalféreg ellen; klórdioxidos fertőtlenítés városi vízrendszerekben; technológiai, vegyi, fizikai és mikrobiológiai vízkezelés; a káros kórokozók elpusztítása és az infrasugárzás jótékony élettani hatása az emberi szervezetre; házi vízszűrők és elektromos inftasogárzók használata, vásárlása

Írásváltozatok: fonálféreg, fonal féreg, nematode

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.