Mennyi az ideális fogyás hetente?

ideális fogyás hetente

Ki ne szeretné, ha varázsütésre olvadnának le róla a plusz kilók és rövid idő alatt megszabadulhatna a súlyfeleslegétől?

Vannak is olyan csoda diéták, amelyek hasonló ígéretekkel próbálnak meggyőzni minket, hogy próbáljuk ki és csodák csodájára gyorsan lefogyhatunk.

De vajon hihetünk-e nekik, vagy maradjunk a mértékletesség elvénél és apránként szabaduljunk meg a súlyfeleslegünktől?

A fogyókúra egyik titka: mértékletesség

Nem várhatjuk el a testünktől, hogy hirtelen néhány hét alatt több 10 kg-nyi súlytól szabaduljon meg, mert az minden lenne, csak nem egészséges.

Mint ahogy az étkezésben, úgy a fogyásban is a mértékletesség, a fokozatosság elvét kell érvényesítenünk.

Mi lehet reális cél a fogyásban? Szakértők szerint a heti 0,5-1 kg fogyás az, amit kitűzhetünk magunk elé.

Ezt konkrétan úgy fogalmazták meg, hogy a kiindulási testsúlyunk 1%-a az, aminek elvesztése még egészséges keretek között tartható.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy 100 kg-os testsúlyú ember heti súlycsökkenése ne legyen több, mint 1kg.

Mivel magyarázhatóak mégis a kezdeti sikerek?

Akik már többször belekezdtek fogyókúrába lehet könnyen megtapasztalhatták, hogy hirtelen akár egy hét alatt 4-5 kg is lement róluk. Ez azzal magyarázható, hogy amikor elkezdjük csökkenteni a kalóriabevitelt, akkor a szervezetünk elkezd vizet veszíteni.

Ez azonban csak addig tart, míg a fölös vízkészleteink ki nem ürülnek, majd a hirtelen jött gyors fogyás megáll.

Innentől kezdve már csak akkor tudunk fogyni, ha a zsír készleteink is elkezdenek kiürülni, de ez csak jóval lassabban tud bekövetkezni.

Nem szabad, hogy emiatt elmenjen a kedvünk a fogyókúrától, mert akkor minden hiába volt. Még az is lehet, hogy több kg jön vissza, mint amennyit sikerült leadni az első néhány hétben.

JÓ TANÁCS

Ne kezdjünk bele úgy a fogyókúrába, hogy sanyargatjuk magunkat és minden finom falatot megvonunk magunktól, mert az tartós eredményt nem hozhat. Hosszú távon senki sem tudja (és nem szeretné) megvonni magától mindig a finom falatokat.

Ezért apró lépésekben haladjunk és azt vonjuk meg magunktól, amiről a legkönnyebben le tudunk mondani. Sokszor persze ez sem nehéz, de meg kell próbálni. Különösen kerülni kell a nassolást, mert a fogyókúra legnagyobb ellensége, a főétkezések közötti bűnözés.

Ma már azonban segítséghez is folyamodhatunk, köszönhetően a gyógyszerészeti kutatásoknak. Léteznek olyan fogyasztószerek, mint a phentermine, amelyek hatásosak a zsírszövetek leküzdésében. Ráadásul az árösszehasonlító weboldalon az Adipex-P 37.5mg árak összevethetők az összes internetes webshop áraival, ezzel sok pénzt spórolva. E fogyasztószer csökkenti az éhségérzetet, így pont a feleslegesen bevitt kalóriáktól kímélnek meg bennünket és még a zsírégető folyamatokat is felgyorsítják, így hozzájárulnak a fogyókúránk sikeréhez, egészséghez.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük