Tényleg rá lehet burkolni a régi csempére?!

Nagy dilemma lehet mindenkinek, aki felújítás előtt áll, hogy rá lehet-e burkolni a már meglévő csempére, vagy óriási munkával és plusz költségekkel fel kell verni a meglévőt.

Nemcsak, hogy anyagi szempontból nem mindegy, hogy mennyi plusz költséggel jár a bontás, mert maga a folyamat nem kevés zajjal és törmelékkel jár. A törmelék, a sitt elszállítása pedig még tovább növeli a felújítási költségeinket.

Az építkezés, felújítás sohasem volt sem olcsó, sem egyszerű, de napjainkban minden korábbinál őrültebb árak várnak, mind az anyagköltségeket illetően, mind a kivitelező munkabérében.

Melyek azok az esetek, amikor nem lehet vagy nem érdemes ráburkolni a régi csempére?

Vannak olyan helyzetek, amikor bármennyire is szeretnénk, de kénytelenek vagyunk felverni a korábbi burkolatot, mert az nem teszi lehetővé, hogy ráburkoljunk.

Ilyen eset akkor áll fenn, ha a korábbi csempe nagyon rossz állapotban van, például látványosan törött részek láthatóak, a csempék elkezdtek porlani. Ha fagykárosodást szenvedett a korábbi helytelen lerakás miatt és azt tapasztaljuk, hogy felvált, feljött a helyéről, akkor az sajnos menthetetlen.

Mire figyeljünk oda, ha a régi burkolatra rakjuk az új csempét?

Először is vizsgáljuk meg a lehetőségeket, hogy járunk jobban hosszú távon, mivel a hidegburkolatok nem egy- két évre készülnek.

Abban az esetben, ha a ráburkolás mellett döntünk akkor ezeket okvetlenül ellenőrizzük:

  • az a felület, amire ráburkolunk ne legyen repedt, törött, porózus, stabilan álljon, ne mozogjon
  • burkolás előtt alaposan portalanítsuk a felületet
  • válasszunk jó minőségű flexibilis ragasztót (nem érdemes olcsóbb, névtelen ragasztókkal próbálkozni, mert nagyon bizonytalan a minőségük, és senki sem szeretné, ha pár ezer forint spórolás miatt rosszul sikerülne a burkolás)
  • két rétegben kerüljön fel szemcsés, tapadóhidat a régi burkolatra (szinte minden gyártónak vannak már erre speciális szerei)

Előfordulhat olyan is, hogy semmi kedvünk a lakásfelújításhoz, mert a saját bőrünkben sem érezzük jól magunkat és ennélfogva semmihez sincs kedvünk. Mit tehetünk, hogy jól érezzük magunkat és végre elégedetten nézhessünk a tükörbe?

A fogyókúrának számos receptje van, ami vagy működik vagy sem. De van egy olyan módszer, ami biztos, hogy működik, mert kutatásokkal alá van támasztva. Ez pedig nem más, mint a fogyasztószerek használata: Genesis Sibutramine, Adipex Retard, Nouveaux Sibutramine, hogy néhányat említsünk. Ami közös bennük, hogy csökkentve az étvágyunkat kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, így a fogyás is beindul és hamar látványos eredményeket érünk el!

Amire figyeljen Adipex rendelés előtt, hogy az online patika, ahol megvásárolni szándékozik a terméket nem-e próbálja meg becsapni és korrekt módon jár-e el! Ugyanez igaz a Kamagra potencianövelő termékcsaládra is, ahol például a Kamagra zselé, vagyis Kamagra Oral Jelly 100mg termék az egyik legjobban hamisított férfi potencianövelő szer. Kamagra rendelés előtt érdemes elolvasni a vásárlói véleményeket.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük